Waarom dit boekje?

Jip wil niet oefenen

Het is heel simpel. Als jij niet oefent, gebeurt er niets.


Dokters en therapeuten kunnen vaak hele knappe dingen doen om oorzaak van ziekte te vertragen of, bij voorkeur, te stoppen. Maar als jij vervolgens niets doet... Inderdaad, gebeurt er niets. 


In de praktijk blijkt dat als je niet weet "waarom" je iets zou moeten doen, je het meestal ook niet doet... 

Dus, eigen regie!

Daar geeft dit boekje op eenvoudig wijze antwoord op. Waarom je moet bewegen en waarom je moet oefenen. Moet dat? Yep. Niet omdat ik of Pauline dat vinden, maar omdat de biologie van ons lichaam zo werkt. Simpel.

Voor wie?

Natuurlijk voor jou, als jij moet herstellen en je weet nog niet goed hoe dat werkt. Bestellen, lezen, checken of je het begrijpt en dan aan de slag! Zelfstandig. Of met wat coaching van een professional.

Ook voor hulpverleners!

Juist ook als je mensen begeleidt die moeten herstellen. Of je nou dokter bent, fysiotherapeut of iets anders, dit boekje kan jou en je cliënt ondersteunen in het herstelproces.

Ervaring leert dat veel hulpverleners het best lastig vinden om algemene uitleg hierover eenvoudig maar ook vooral "duurzaam" onder de aandacht te brengen bij hun patiënten. Daar helpt dit boekje bij. Laat je cliënt het boekje lezen. Test met de kennis-test of de informatie begrepen is. En check met de urgentietest of de cliënt genoeg gemotiveerd is om aan de slag te gaan.


Ben je nieuwsgierig naar hoe je dit kan toepassen? Vraag dan een inspiratiesessie óf training aan.

Matthijs vertelt dat je zelf herstelt